Rólunk írták, mondták

Kiválóra minősített alapfokú művészetoktatási intézmény

A 3/2002. (II. 15.) OM rendelet alapján, az alapfokú művészetoktatási intézmények 2007. évi szakmai minősítő eljárásának eredményeként.

A Szakmai Minősítő Testület nevében: Lévai Péter elnök

Köszönöm,

hogy a hangszertanulás folyamán a zenélni tudás örömének elsajátítása mellett a tanárokkal, mint kíváló pedagógusokkal való személyes kapcsolat is gazdagította gyermekeim életét.

Nagycsaládos anyuka

Az Aelia Sabina zeneiskola életre szóló élményt nyújtott gyermekeinknek. A zenélés örömét adta nekik, és nekünk is, szülőknek, akik hallgattuk, sőt mai napig hallgathatjuk, amint zenélnek.

Ötgyermekes szülőkként férjemmel együtt annak a kiváltságnak örvendhetünk, hogy négy gyermekünk tanult hangszeren játszani az Aelia Sabina zeneiskolában, mi több, mai napig is folytatják hangszeres tanulmányaikat. Kristóf fiunk (22 éves), aki kilenc évig furulyázott (tanára Trautsch Ildikó), jelenleg fagotton (tanára Kubassy Tamás), ütős hangszereken (tanára Kovács Tibor) és zongorán (tanára Gáspár Kata) játszik, és három zenekarnak a tagja (Aelia Sabina ütős zenekar, Albert Schweitzer kamarazenekar, illetve Topong Bang gamelán zenekar). Eszter lányunk (21 éves), aki öt évig zongorázott (tanára Gáspár Kata), jelenleg hárfán játszik (tanára Szederkényiné Horváth Márta) és a hárfa kamaraegyüttes tagja. Anna lányunk (18 éves) hét évig fuvolázott (tanárai Pápista Andrea, Török-Papp Tímea, Theodorosz Tosounidisz); Janka lányunk (14 éves) pedig jelenleg is csellózik (tanára Haraszti Erika), és a kis vonós zenekar illetve a Suzuki vonós zenekar tagja.

A hallás finomítása mellett a zene a szépérzéket, a belső érzékenységet, a közös zenélés pedig az együttműködést, a másik emberre való odafigyelést, az egymásra hangolódást is munkálta, munkálja gyermekeinkben. Meggyőződésem, hogy a zenei hangokat megkülönböztetni tudó fül a beszédet kísérő különböző hangszínekre, a másik ember különböző lelkiállapotaira is érzékenyebbé, fogékonyabbá válik. Egy csodálatos, új, addig rejtett belső világ tárul fel előtte.

Sokunk kedvenc meseírója, Lázár Ervin is ír egyik meséjében erről a zene útján megnyíló csodaországról. Ajahtan Kutarbani király fazsindelyes palotájának az udvarán ugyanis nőtt két furulyafa: az egyik sudár magas, és gyönyörűséges fafurulyák teremtek rajta, a másik zömök, terebélyes, az meg furulyaforma aranyrudakat termett. Ha valaki egy fafurulyát akart leszakítani, fel kellett érte mászni a fára, mert az a fa magas volt, de aranyrudat lehetett a földön állva is szakítani, mert azok alacsonyan nőttek. Azok az emberek, akik el akartak jutni Csodaországba, mind ott mentek el Ajahtan Kutarbani király fazsindelyes palotája előtt. Megálltak a két furulyafánál, és szakítottak maguknak valamelyikről. Aztán indultak tovább Csodaország felé. De a bejáratnál elébük állt a Hétfejű Tündér, és azt mondta: „Bejöhetsz, hogyne jöhetnél, csak előtte furulyázz egyet nekem.” Aki a fafurulyafáról szakított, annak megszólalt a furulyája. A Hétfejű Tündér rögtön be is engedte Csodaországba. De aki aranyrudat szakított, az aztán fújhatta. Meg se nyikkant. (…) Ezeket nem engedte be a Hétfejű Tündér Csodaországba. Mehettek vissza dolguk végezetlen az arany rúdjaikkal. A fafurulyások meg mind kaptak egy darabot Csodaországból. A szívükbe rejtették, mindig magukkal hordják.”

Köszönjük az Aelia Sabina Zeneiskolának ezt a szelet Csodaországot!

a Soóki-Tóth család

Ahol megtalál minket

 

1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.
Tel.: +36 1 388 8569
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Fenntartónk és működtetőnk:
 

Partnereink

 

 

 

 

"Sasfiókák" pályázat

Beszámoló

Képzőművészeink tanulmányútját a 

támogatta.

AZ ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGEK NYILVÁNTARTÁSA

Iránytű

Az Észak-Budapesti Tankerületi Központ
információs kiadványa

Óbuda

Újpest

Hivatali órák

Hétfő:      
Kedd:
Szerda:
Csütörtök: 
Péntek:

9 - 17
9 - 16
9 - 17
9 - 16
9 - 15

 

Impresszum

Aelia Sabina AMI
1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.
tel.: +36 1 388 8569

 


Az oldalon megjelenő tartalom az Aelia Sabina AMI és az Aelia Sabina Zeneiskolai Alapítvány tulajdona. Az aeliasabina.hu oldalain megjelenő tartalmak engedély nélküli felhasználása, publikálása jogi következményekkel jár.

 

Maradjunk kapcsolatban

Youtube