Rólunk írták, mondták

Kiválóra minősített alapfokú művészetoktatási intézmény

A 3/2002. (II. 15.) OM rendelet alapján, az alapfokú művészetoktatási intézmények 2007. évi szakmai minősítő eljárásának eredményeként.

A Szakmai Minősítő Testület nevében: Lévai Péter elnök

Köszönöm,

hogy a hangszertanulás folyamán a zenélni tudás örömének elsajátítása mellett a tanárokkal, mint kíváló pedagógusokkal való személyes kapcsolat is gazdagította gyermekeim életét.

Nagycsaládos anyuka

 

Amikor a 60-as évek végén megszűntek a „Körzeti Zeneiskolák”, kezdték a zeneiskolák különböző zenészek, zeneszerzők neveit fölvenni. A III. kerület híressége a víziorgona, melynek feliratán szerepel Aelia Sabina neve, aki orgona játékával gyönyörködtette Aquincum lakóit.

Mikor 1991-ben idekerültem, nem ismertem a nevét, bár a víziorgonáról - mint orgonista -természetesen tudtam. Azt hiszem rajtam kívül még elég sokan voltak így ezzel a névvel. Akkoriban még nagyon idegen volt ez a név, senki sem tudta, hogy melyik ez a zeneiskola.

 

 

Aztán lassan megismerték. Először csak szűkebb zeneiskolai berkekben – növendékeink jó szereplései nyomán -, azután néptáncos körökben – az azóta méltán híres Kincső Együttes szereplései eredményeként, végül, amikor képzőművészeti tanszakokkal is kibővült zeneiskolánk, a szebbnél szebb munkák, versenyeredmények által terjedt a híre.

Az iskolában eltöltött 25 és fél év alatt sok érdekes és izgalmas dolog történt: pl. a Zeneiskolából Művészeti Iskola lett. Új tanszakok indultak: orgona, zenebarát, gordon, hárfa, szaxofon, fagott. Sajnos volt, amelyik később növendék hiányában megszűnt. Felmenő rendszerben létrejöttek képzőművészeti osztályok (grafika, festészet, kerámia). A Néptánc tanszak már régebben is megvolt, de az évek során fölépült egy „piramis”: aprók, kis-, nagy-, és felnőtt Kincső.

Országos ismertséget csak tovább növelte az immár ötödik alkalommal megrendezett Bartók Béla Zeneiskolai Zongoraverseny.

Ma már az iskola nevének jó és fényes csengése van, sokan tudják, hogy ez az idegen név az óbuda-békásmegyeri zeneiskolát jelenti.

 

 

Bartl Erzsébet
nyugalmazott intézményvezető, orgonaművész-tanár

Ahol megtalál minket

 

1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.
Tel.: +36 1 388 8569
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitvatartás:
Hétfő - péntekig: 9.00 - 19.30

Térítési díjak befizetésével
kapcsolatban:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Fenntartónk és működtetőnk:
 

Partnereink

 

 

 

 


 

"Sasfiókák" pályázat

Beszámoló

Képzőművészeink tanulmányútját a 

támogatta.

AZ ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGEK NYILVÁNTARTÁSA

Iránytű

Az Észak-Budapesti Tankerületi Központ
információs kiadványa

Óbuda

Újpest

Hivatali órák

Hétfő:      
Kedd:
Szerda:
Csütörtök: 
Péntek:

9 - 16
9 - 16
9 - 16
9 - 16
9 - 14

 

Impresszum

Aelia Sabina AMI
1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.
tel.: +36 1 388 8569

 


Az oldalon megjelenő tartalom az Aelia Sabina AMI és az Aelia Sabina Zeneiskolai Alapítvány tulajdona. Az aeliasabina.hu oldalain megjelenő tartalmak engedély nélküli felhasználása, publikálása jogi következményekkel jár.

 

Maradjunk kapcsolatban

Youtube