Rólunk írták, mondták

Kiválóra minősített alapfokú művészetoktatási intézmény

A 3/2002. (II. 15.) OM rendelet alapján, az alapfokú művészetoktatási intézmények 2007. évi szakmai minősítő eljárásának eredményeként.

A Szakmai Minősítő Testület nevében: Lévai Péter elnök

Köszönöm,

hogy a hangszertanulás folyamán a zenélni tudás örömének elsajátítása mellett a tanárokkal, mint kíváló pedagógusokkal való személyes kapcsolat is gazdagította gyermekeim életét.

Nagycsaládos anyuka

Az Aelia Sabina zeneiskola 4. osztályos tanulói vagyunk, és az alapvizsgára készülünk. Ennek az alkalmából elmentünk a Magyar Zene Házába, hogy a zenei korszakokról és zeneszerzőikről szóló interaktív kiállítást megnézzük. Nagyon ígéretesnek tűnt, ahogy szolfézstanárunk, Gabi néni mondta.

 

A tavaszi szünetben egy hosszú villamosozás után eljutottunk a Városligetbe. Ezután pár perc gyaloglás, és megérkeztünk. Már a látvány is különleges volt az épület ragyogó arany színe és érdekes stílusa miatt. Nagyon tetszett a környezetbarát megoldás is, mert a fákat nem vágták ki, hanem a tetőn hagyott nyílásokon át tovább növekedhetnek.

Bementünk: ott is elképesztő volt a látvány. Mi az épületnek arra a szintjére mentünk, ahol a múzeum található. Oda egy csigalépcsőn lehetett lejutni. Mikor leértünk, az egész rész fehér volt, ami a sok arany után nagyon furcsán hatott ránk.

Mielőtt bementünk a kiállításra, megkaptuk a fejhallgatókat, s elmondták, hogy kell használni. Sok fény és sok dal után megérkeztünk az első megállónkhoz, a középkorba, melyben először egy játékot találtunk, ami nem csak viccesnek látszott, de az is volt. Úgy szólt a gregorián ének, ahogy mi vezényeltük.

A falra vetített gótikus üvegablakok alakjai mintha énekeltek volna! Közben videóról hallottuk a gyönyörű többszólamú kórusmuzsikát.

A reneszánsz teremben láthattunk egy lantot és még néhány különleges hangszert, amelyek előtt állva a fejhallgatóinkon meghallgathattuk a történetüket s érdekes hangjukat.

Ezután egy domborzatot találtunk, amire két távcsővel ráfókuszálva a nagy barokk mesterek városaira láthattunk rá. És közben Bach muzsikát is hallhattunk.

A bécsi klasszicizmus talán az egyik legszebb kor, így ezt sem hagytuk ki. Itt az Örömódát hallhattuk Beethoventől. De Haydnról és Mozartról is olvashattunk érdekességeket.

Liszt Ferencről egy egész nagy terem volt berendezve.

A 20.-21. század zenéi és stílusai következtek, amelyek közül sokat felismertünk a társaimmal. Volt keverő- és filmzene-stúdió is.

Ezután fölmentünk a bejárathoz. Gabi néni kiengedett minket a zenés játszótérre, amelyet nagyon élveztünk. Itt készült rólunk egy csoportkép. Ezután mindenki hazament. Így zárult le a nap, muzsikás jókedvvel!

 

Készítette:
Konta Magor 4.osztályos zeneiskolás növendék

Ahol megtalál minket

 

1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.
Tel.: +36 1 388 8569
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitvatartás:
Hétfő - péntekig: 9.00 - 19.30

Térítési díjak befizetésével
kapcsolatban:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Fenntartónk és működtetőnk:
 

Partnereink

 

 

 

 


 

"Sasfiókák" pályázat

Beszámoló

Képzőművészeink tanulmányútját a 

támogatta.

AZ ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGEK NYILVÁNTARTÁSA

Iránytű

Az Észak-Budapesti Tankerületi Központ
információs kiadványa

Óbuda

Újpest

Hivatali órák

Hétfő:      
Kedd:
Szerda:
Csütörtök: 
Péntek:

9 - 16
9 - 16
9 - 16
9 - 16
9 - 14

 

Impresszum

Aelia Sabina AMI
1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.
tel.: +36 1 388 8569

 


Az oldalon megjelenő tartalom az Aelia Sabina AMI és az Aelia Sabina Zeneiskolai Alapítvány tulajdona. Az aeliasabina.hu oldalain megjelenő tartalmak engedély nélküli felhasználása, publikálása jogi következményekkel jár.

 

Maradjunk kapcsolatban

Youtube