2019. április 28-án tanulóimmal a Művészetek Palotájában jártunk, ahol

Szenvedélyem a régizene c. előadást. Vashegyi György művész úr beszélt a barokk zenéről és zenei élményeiről sok-sok muzsikával, melyet az Orfeo zenekar és a Purcell kórus szólaltatott meg. Mindkettőt a művész úr alapította sok évvel ezelőtt.

Az előadás előtt megtekintettük a Hangszerboltot, ahol sok érdekes hangszer kipróbálására is lehetősége volt a gyerekeknek.

Ezekről az élményekről gyűjtöttem össze néhány véleményt, hogy kedvet csináljak a következő programunkhoz.

Szigetiné Horváth Zsuzsanna

 


A galéria megnyitásához kattintson a képre!

 

„Nekem nagyon tetszett a program. Sok volt az érdekes hangszer és tetszett a beszélgetés is. Még sokáig tudtam volna hallgatni”

G. Gréti - 11 éves

„Érdekes hangszerekkel ismerkedtem meg a Hangszerboltban. Volt amit már ismertem és most ki is tudtam próbálni. Az előadás is tetszett nekem. Sok információt kaptam a beszélgetésekből és tetszettek a zeneművek is, különösen a kórus.”

T. Bernadett- 13 éves

„Ebből a műsorból több művet is ismertem már, amiket otthon, vagy a különböző zeneórákon  már hallgattam. Händel: Halleluja tétele tetszett a legjobban nekem.”

K. Benedek- 13 éves

„Nagyon érdekes és izgalmas koncert volt. Bár egy korszakból válogatták a műsorszámokat, mégsem volt egyhangú. Érdekesek voltak az előadás közbeni beszélgetések is a korabeli hangszerekről, vagy a zeneszerzőkről.”

B. N. Bendegúz- 12 éves

„ A koncertet, amit hallgattunk a világhírű Vashegyi György vezényelte. Előtte még betértünk a Hangszerboltba is, ahol sok érdekes és egzotikus hangszert láttunk. A koncerten beszélgettek is a karmesterrel, ami nekem túl sok volt, mert inkább a muzsikát hallgattam volna többet. A zenék nagyon szépek voltak. Nekem Bach és Händel művei tetszettek.”

V. Dániel- 13 éves

„Nagyon tetszett, hogy a karmester időnként csembalón játszott, időnként vezényelte is a zenekart. Többszáz éves zenét hallgattunk, aminek jelentős részét már hallottam előtte is.”

V. Lóránt- 15 éves

„A koncerten nagyon sok érdekes zeneművet hallgattunk meg. Vashegyi György egy remek muzsikusokból álló zenekart vezényelt. Nekem a Rameau: Gáláns indiák c. zeneműrészlet volt a legélvezetesebb. Ezt a művet az Aelia Sabina iskolai zenekarral is előadtuk már. A koncerten különösen tetszett a zenekar dobosának kiemelt szerepe. A szólisták és a kórus is nagyon szépen énekelt.”

J. Attila- 20 éves

Ahol megtalál minket

 

1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.
Tel.: +36 1 388 8569
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Fenntartónk és működtetőnk:
 

Partnereink

 

 

 

 

"Sasfiókák" pályázat

Beszámoló

Képzőművészeink tanulmányútját a 

támogatta.

AZ ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGEK NYILVÁNTARTÁSA

Iránytű

Az Észak-Budapesti Tankerületi Központ
információs kiadványa

Óbuda

Újpest

Hivatali órák

Hétfő:      
Kedd:
Szerda:
Csütörtök: 
Péntek:

9 - 17
9 - 16
9 - 17
9 - 16
9 - 15

 

Impresszum

Aelia Sabina AMI
1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.
tel.: +36 1 388 8569

 


Az oldalon megjelenő tartalom az Aelia Sabina AMI és az Aelia Sabina Zeneiskolai Alapítvány tulajdona. Az aeliasabina.hu oldalain megjelenő tartalmak engedély nélküli felhasználása, publikálása jogi következményekkel jár.

 

Maradjunk kapcsolatban

Youtube