Rólunk írták, mondták

Kiválóra minősített alapfokú művészetoktatási intézmény

A 3/2002. (II. 15.) OM rendelet alapján, az alapfokú művészetoktatási intézmények 2007. évi szakmai minősítő eljárásának eredményeként.

A Szakmai Minősítő Testület nevében: Lévai Péter elnök

Köszönöm,

hogy a hangszertanulás folyamán a zenélni tudás örömének elsajátítása mellett a tanárokkal, mint kíváló pedagógusokkal való személyes kapcsolat is gazdagította gyermekeim életét.

Nagycsaládos anyuka

2002. szeptember: ekkor kezdett legidősebb fiunk, Lőrinc az Aelia Sabina Zeneiskolában tanulni.

Teri néni (Kertészné Bollók Teréz) kezei között vagy inkább szárnyai alatt Lőrinc és osztálytársai hihetetlen játékossággal és szinte észrevétlenül szívták magukba, sajátították el a szolfézs alapjait, amelyre bátran épülhetett hangszeres tanulásuk.

Topa Zoltánné, Kati néni páratlan szakmai felkészültsége és emberi hozzáállása, lelkesedése, bíztatása, ha kellett, szeretetteljes dorgálása, vezetése segítette Lőrincet egyéni-, kamara- és zenekari élményekhez, előkelő helyezésekhez a különböző versenyeken. Szülőként az első perctől kezdve éreztük, hogy Kati partnerként kezel minket, Lőrinc hangszeres fejlődése közös feladatunk. Bármilyen ügyben, bármikor felhívhattuk telefonon a segítségét, tanácsát kérve, értékelni a legutóbbi fellépést vagy „csak úgy”, megbeszélni, hol tart most Lőrinc, mire figyeljünk. A tőle tanult gyakorlási technikák és lélektani hozzáállás nagy segítség a kisebb gyerekeink tanulásának segítéséhez. Ha bármelyiküknek nehézsége akad, nyugodtan fordulhatnak Lőrinchez (és Vilmoshoz is), biztosan kapnak tőle türelmes támogatást.

Kati határozott törekvése volt, hogy amit ő tud a gitáron, azt tanítványainak mind át is adja, olyan technikákat is megtanítson, amit még a Zeneakadémián sem tanítottak meg neki, önszorgalomból sajátított el. Kati nemcsak a klasszikus gitározás rejtelmeibe vezette be Lőrincet, hanem engedte, támogatta, hogy más műfajokban és elektromos hangszereken is fejlődhessen tudása, technikája. Ennek is köszönhető, hogy Lőrinc 9 éve az Aelia Sabina Ütős-Fúvós Nagyzenekar basszus gitárosa. Ezzel a zenekarral is szép sikereket értek el nemcsak a Budapesti Ütőfesztiválon és más versenyeken, hanem az Európai Ifjúsági Zenei Fesztiválon is, Neerpeltben, ahol Cum Laude 1. díjat kaptak. Néhány éve az Óbudai Nyár rendezvény sorozat állandó fellépője a Zenekar, de más helyekre is hívják őket pl. céges ünnepekre.

Az iskola akkori vezetőjét, Kenessey Lászlót már régebben ismertem, így biztos lehettem abban, hogy bátran bízhatom gyermekeim zenei tanítását a Zeneiskolára. Már az első hangszerválasztó koncerten feltűnt, hogy a növendékek milyen bátran, magabiztosan állnak ki közönség elé, hogy bemutathassák hangszerüket.

Kenessey Lászlónak köszönhetjük a kiváló tanári csapatot és a hatalmas hangszerparkot is, mellyel a zeneiskola és különösen az ütő tanszak rendelkezik, lehetővé téve a diákok sokoldalú felkészülését.

Számunkra természetes volt, hogy Vilmos, Brúnó és Boldizsár fiaink is ebben a zeneiskolában tanuljanak zenét. Vilmos és Brúnó is Teri néninél kezdte az ismerkedést a zene világával, majd (Vilmos két év zongora tanulás után) mindketten az ütő hangszerek bűvöletébe kerülve Kovács Tibor határozott vezetése, nagy szakmai felkészültsége segítségével tanulják a különböző hangszerek rejtelmeit. Mindketten szintén az ütőzenekar tagjai, így az egyéni zenélés mellett elsajátíthatják a kamara zenélés fortélyait is, ahol megtanuhatják az egymásra figyelést, a vezető kéréseinek elfogadását, a közös zenéléshez szükséges nagy fegyelmet és a felelősséget, hogy amit vállaltak, azt csinálniuk kell, akkor is, ha ez néha nehéz. „Cserébe” részesei lehetnek a közösen elért sikereknek, ám ha „kiszállnak”, az egész együttes munkájának sikerét veszélyeztetik.

 

Gondolom, nem kis szerepe van Tibor bá zeneszerzői példájának és improvizációra bíztatásának abban, hogy Brúnó már 4. osztályos korában rockzenekar szervezésével próbálkozott, majd új iskolájában néhány barátjával 2 éve megalakították rockzenekarukat, a számaikat maguk írják és iskolai rendezvényeken nagy sikerrel adják elő.

Mire Boldi fiunk iskolás lett, Teri néni nyugdíjba ment, így neki Topa Orsi néni és Prémus Kati néni tanítja a szolfézs rejtelmeit. Király Miklós nagy szakmai felkészültsége, kedves, határozott és türelmes irányítása mellett Boldi egyre nagyobb lelkesedéssel tanul zongorázni.

Biztos vagyok benne, hogy Kati néni és Tibor bácsi hozzáállásának köszönhető, hogy sok más társukkal együtt Lőrinc és Vilmos az egyetemi tanulmányaik mellett is vállalják a zeneiskolai tanulmányokat és órarendjüket, ha tehetik, a zeneóráikhoz, zenekari próbáikhoz igazítják.

Meg kell még említenem Szigetiné Horváth Zsuzsanna szolfézstanárt, aki nagy hangsúlyt fektet a B tagozatos diákok szolfézs tudására. Magasra tett mércéje, a sok feladat „bevasalása” meghozta eredményét: Lőrinc és csoporttársai summa cum laude végeztek a szolfézsversenyen, de ami fontosabb, hogy Lőrinc a mai napig abból a tudásból él, amit tőle kapott, beleértve a Kőbányai Zenei Stúdió felvételijén írt hibátlan zeneelméleti és szolfézs dolgozatot.

Szülőként sokszor élményt jelentett gyerekeink otthoni gyakorlása, de a legjobban azt élveztük és csodáltuk, amikor hárman-négyen leültek és elkezdtek együtt improvizálni. teljes egyetértésben és összhangban, sokszor egymás hangszereit is kipróbálva.

Nagyon fontosnak tartom, hogy gyerekeink olyan biztos hangszeres tudást, emberi magabiztosságot, kiállást kaptak, hogy bátran zenélnek a zeneiskola keretein kívül is. Vilmost több zenekarba is hívták dobolni, templomi gitáros zenekaron kívül a BME szimfonikus zenekarába illetve több éve már a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar nyári táborába és turnéjára is.

Lőrinc 14, Vilmos 10, Brúnó 7, Boldi 3 évet (ez összesen 34 tanév) tanult (eddig) a Zeneiskolában.

Ha lenne még gyerekünk, ő is biztosan itt tanulna zenét.

Köszönjük minden tanárnak, Kenessey László és Pápista Andrea igazgatóknak, hogy igazi csapatként (inkább családként) tanítják, nevelik, vezetik gyermekeinket a zenei világban. Sok verseny, fesztivál és koncert végig hallgatása után nyugodtan mondhatjuk, hogy az Aelia Sabina AMI az egyik legjobb iskola Budapesten, de talán az országban is.

 

Gratulálunk és sok kitartás mellett sok örömöt és további sikereket kívánunk!

 

Nyáryné Fábry Katalin

Ahol megtalál minket

 

1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.
Tel.: +36 1 388 8569
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitvatartás:
Hétfő - péntekig: 9.00 - 19.30

Térítési díjak befizetésével
kapcsolatban:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Fenntartónk és működtetőnk:
 

Partnereink

 

 

 

 


 

"Sasfiókák" pályázat

Beszámoló

Képzőművészeink tanulmányútját a 

támogatta.

AZ ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGEK NYILVÁNTARTÁSA

Iránytű

Az Észak-Budapesti Tankerületi Központ
információs kiadványa

Óbuda

Újpest

Hivatali órák

Hétfő:      
Kedd:
Szerda:
Csütörtök: 
Péntek:

9 - 16
9 - 16
9 - 16
9 - 16
9 - 14

 

Impresszum

Aelia Sabina AMI
1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.
tel.: +36 1 388 8569

 


Az oldalon megjelenő tartalom az Aelia Sabina AMI és az Aelia Sabina Zeneiskolai Alapítvány tulajdona. Az aeliasabina.hu oldalain megjelenő tartalmak engedély nélküli felhasználása, publikálása jogi következményekkel jár.

 

Maradjunk kapcsolatban

Youtube