Rólunk írták, mondták

Kiválóra minősített alapfokú művészetoktatási intézmény

A 3/2002. (II. 15.) OM rendelet alapján, az alapfokú művészetoktatási intézmények 2007. évi szakmai minősítő eljárásának eredményeként.

A Szakmai Minősítő Testület nevében: Lévai Péter elnök

Köszönöm,

hogy a hangszertanulás folyamán a zenélni tudás örömének elsajátítása mellett a tanárokkal, mint kíváló pedagógusokkal való személyes kapcsolat is gazdagította gyermekeim életét.

Nagycsaládos anyuka

MOTTÓ: LEGYEN A ZENE MINDENKIÉ!

Szóljon a mese egy kislányról. Aki elindult, hogy meghódítsa a Zeneakadémiát, s az értékes emberekről, akik segítették őt ebben.

Kiskoromban nagyon szerettem ÉNEKELNI. Anyai nagyszüleimnek bérlete volt az Operába, Erkelbe, magukkal vittek, így hát megtanultam, a legszebb melódiákat. Az Újlaki templomban apai nagymamám csodás hangja szárnyalt.

2. osztálytól jártam a Tímár utcai Zeneiáltalános iskolába. 3. osztálytól tanultam ZONGORÁZNI Gál Istvánné, Erzsi nénitől. Az ő elmesélésből tudom, hogy kinyitottam a teremajtót, és közöltem, hogy zenetanár leszek. Énektanárom Fodor László volt, végig énekeltük Bartók- és Kodály kórus műveit, Bertalotti gyakorlatait visszafelé is kellett olvasni a C-kulcs olvasására.

5. osztálytól Hernádi Lajosné, a 3. számú körzeti zeneiskola szakfelügyelője kikért, nála tanultam zongorázni, és ekkor jött a „robbanás”: 14 évesen elkezdtem ORGONÁLNI Újlakon. Ez egy életre megváltoztatta í zongorázás vezető szerepét bennem.

Gimnáziumi tanulmányaimat a patinás Óbudai Gimnáziumban folytattam Karádi Károly osztályában. Hamarosan 18 tagú kamarakórust alakítottam osztályunkból, mellyel bejutottunk az 1969-es KI MIT TUD? döntőjébe. Örök hála az örökös segítségért, bíztatásért Fülöp Zoltán Igazgató Úrnak.

A kerületi zeneiskolák alakításakor Till Ottó igazgatása alatt megkezdődött KAMARAZENE korszakom. Mi voltunk a „gyerekei”. Vitt bennünket Sóstóra, Pécsre zenei táborba. Rám bízta Decsényi János: Kati dalainak betanítását. Második nekifutásra felvettek a Zeneakadémia karvezetés tanszakára Vásárhelyi Zoltán és Makláry József osztályába. Párkai István híres kamarakórusában sok évig énekeltem. Prunyi Ilona ismét közelebb vitt a zongorázáshoz.

1986-ban, házasságom széthullásakor ismét otthonra leltem a 3. kerületi zeneiskolában Ottó bácsinál. Őt követte Kenessey László 25 éven át tartó töretlen munkája. 1996-tól tanítottam a Szent Benedek iskolában is. Ez így heti 20 osztályt jelentett. Visszatért az életebe Sóstó is, hiszen Laci vezetése alatt hosszú évekig élt tovább a sóstói zenei tábor, amelyben éveken keresztül a Benedek-es gyerekek is ragyogóan érezték magukat. Igen hálásak vagyunk ezért Lacinak. Mint ahogy azért is, hogy nyugalmat és biztonságot teremtett-biztosított nekünk, zenetanároknak a mindennapos munkánkhoz.

Eljött az idő, amikor Lacitól kérnem kellett a nyugdíjazást. Először megpróbált marasztalni. Elfáradtam – mondtam. Az együtt töltött hosszú évek alatt megismert, tudta, mikor van szükségem segítségre, meglátta tehát azt is, hogy tényleg elfáradtam, belátta, hogy ezt a lépést most engedélyeznie kell. Hatalmas asztala mögül nézett, majd azt mondta. Jó! Hálás vagyok neki ezért a belátásért!

Tűnékeny a tanári munka, mint a színészet. Célom volt: minél közelebb vinni minél több gyereket a szent zenéhez. Ezért sokat meséltem nekik a zeneszerzők emberi oldaláról.

A kör bezárult. Folytattam a kántorságot, Nádasi Alfonz atya OSB (Kodály Zoltán lelki vezetője) templomában scholát alapítottam. Jelenlegi plébánosunk, Bajzáth Ferenc atya támogatásával minden harmadik vasárnap szép hangversenyt tartunk – ingyen -, hogy LEGYEN A ZENE MINDENKIÉ.

Én „csak” közkatona vagyok, a csatát mindig a bakák nyerték meg a tábornokoknak….

2018. augusztus 20-án, Szent István napján

Lőrincz Ildikó – nyugalmazott szolfézstanár

Ahol megtalál minket

 

1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.
Tel.: +36 1 388 8569
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitvatartás:
Hétfő - péntekig: 9.00 - 19.30

Térítési díjak befizetésével
kapcsolatban:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Fenntartónk és működtetőnk:
 

Partnereink

 

 

 

 


 

"Sasfiókák" pályázat

Beszámoló

Képzőművészeink tanulmányútját a 

támogatta.

AZ ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGEK NYILVÁNTARTÁSA

Iránytű

Az Észak-Budapesti Tankerületi Központ
információs kiadványa

Óbuda

Újpest

Hivatali órák

Hétfő:      
Kedd:
Szerda:
Csütörtök: 
Péntek:

9 - 16
9 - 16
9 - 16
9 - 16
9 - 14

 

Impresszum

Aelia Sabina AMI
1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.
tel.: +36 1 388 8569

 


Az oldalon megjelenő tartalom az Aelia Sabina AMI és az Aelia Sabina Zeneiskolai Alapítvány tulajdona. Az aeliasabina.hu oldalain megjelenő tartalmak engedély nélküli felhasználása, publikálása jogi következményekkel jár.

 

Maradjunk kapcsolatban

Youtube