2017. november 23-án a szolfézs tanszak 5. és 6. osztályos csoportjai mintegy 34 fő részvételével Kodály Zoltán életéből és műveiből mérték össze tudásukat. A vetélkedőre az őszi időszak szolfézs óráin készültek fel; hallgatták és elemezték a szerző műveit, ismerkedtek életútjával. Az összefoglaló vetélkedőn a tanultakból összeállított feladatokban adtak számot 3-4 fős csoportokba szerveződve.  A vetélkedő nagyon jó hangulatban telt, a zsűri örömmel pontozta a megoldásokat.

Szigetiné Horváth Zsuzsanna

 

 

 

Néhány vélemény a vetélkedőről a gyerekek szájából:

„Izgalmasok voltak a feladatok, jó volt, hogy csapatban vetélkedtünk. Tetszett Zsuzsa néni hegedülése is.” (P. Nóra)

„Sokat tanultunk a vetélkedőre, de megérte. még csokit is kaptunk” (T.Emese)

„Jól éreztünk magunkat. Jó volt vitatkozni csapattársaimmal a feladatokon. Sok érdekességet tanultunk meg Kodályról és műveiről. Jó volt újra látni régi szolfézsos társaimat is.” (V.Sebestyén)

„Tetszett mert jó volt a szervezés, jó volt a csapat és jól éreztem magam. Sokat énekeltünk is.”

„Sok érdekes dolgot tanultunk meg Kodályról a felkészülés alatt. Különösen jó volt, hogy előtte elmentünk az Erkel Színházba, így közelebb kerültünk a témához is.” (N. Lili)

„Nagyon örültem, mert jó csapatba kerültem és így 4. helyezettek lehettünk.”

„ A vetélkedő nagyon jól sikerült, érdekesek voltak a kérdések.  A második keresztrejtvény kicsit nehéz volt. Kár, hogy nem volt képkirakó, mert tavaly az nagyon tetszett a Liszt vetélkedőn. Az éneklés is jól sikerült, élveztem.” (P. Rádhásjám)

„ A verseny érdekes, izgalmas és tanulságos volt. A kitartásunkat siker koronázta. A verseny a tudásunkat és az emlékezetünket is tesztelte. Nem volt unalmas, jól telt a délután.”

„ Nagyon örülök, hogy eljöttem a vetélkedőre, mert sok vicces pillanat volt és sokat nevettünk. Jól tervezett volt az egész, élveztem és sikerünk is volt, mert negyedikek lettünk.” (H. Viktória)

„ A vége felé nehezedtek a feladatok, de megoldottuk. Jó volt a társaság is . A feladatok változatosak, bár szerintem túl részletesek voltak.” (S. Dániel)

„Jók voltak a csoportok, az ajándékok. Én lassúnak éreztem a tempót. Jó, hogy előtte Színházban is voltunk a felkészülés alatt.” (P. Anna)

„Nekem nagyon tetszett, az is amikor énekeltünk és Zsuzsa néni kísért. Néha kicsit több idő is kellett volna a feladatok megoldásához, de jó volt ott lenni.” (H.Hanna)

 

 

 

Ahol megtalál minket

 

 

1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.
Tel.: +36 1 388 8569
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Fenntartónk és működtetőnk:

 

Partnereink

 

 

 

V. Nemzetközi
Bartók Béla
Zeneiskolai Zongoraverseny
2017

Versenykiírás

Jelentkezési lap a válogatóra!

Hivatali órák

Hétfő:      
Kedd:
Szerda:
Csütörtök: 
Péntek:

9 - 17
9 - 16
9 - 17
9 - 17
9 - 15

 

Impresszum

Aelia Sabina AMI
1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.
tel.: +36 1 388 8569

 


Az oldalon megjelenő tartalom az Aelia Sabina AMI és az Aelia Sabina Zeneiskolai Alapítvány tulajdona. Az aeliasabina.hu oldalain megjelenő tartalmak engedély nélküli felhasználása, publikálása jogi következményekkel jár.

 

Maradjunk kapcsolatban

Youtube