Az előadást az 5. és 6. osztályos szolfézs csoport tanulói látták. A tanórákon már megismerkedtek a daljátékban szereplő népdalokkal és a bemutatásakor játszott történettel. Mivel a népdalokon kívül prózai szöveg nem hangzik el, ezért a népdalok szövegéhez alkotott keret-történet szabadon választható. A mostani előadást egy lengyel rendező által kialakított történettel ismerhettük meg.

A daljáték előtti órában a Muzsikás együttes ráhangoló koncertjét élvezhettük és ismerhettük meg a népi hangszereket.

 

 

Szigetiné Horváth Zsuzsanna

Néhány vélemény a gyerekek tollából

 

„Nekem nagyon tetszett az előadás.  Az elején a muzsikusok elrepítettek engem egy igazi székely faluba. Az előadás maga is tetszett. Sok népdal ismertem belőle. Nagyon sok élménnyel tértem haza.”

P. Nóra

 

„A szokatlan történet eltért attól, amire vártam. Ez egy kicsit meglepett. A népdalokat élveztem és felismertem. A ráhangoló zenekar műsora is tetszett.”

T. Flóra

 

„Az előadás kicsit szomorú volt, mint a népdalok többsége, de nagyon szépen énekelték. Az előadás előtt a magyar népi hangszerek bemutatása is nagyon tetszett.”  

V. Balázs

 

„Az előadás nagyon tetszett, bár az elején még nem igazán értettem a történetet. A végére világossá vált előttem. Nagyon tetszett az, ahogyan a népdalokat énekelték. Jó volt, hogy a szöveget kivetítették magyarul és angolul is, így jobban lehetett érteni a szövegét a népdaloknak. A darab előtt a népzenészek muzsikája is nagyon jó volt. A pásztorfurulya tetszett a legjobban.”

H. Hanna

 

„Különösen tetszett, hogy a darab  előtt a népi zenészek elvittek minket abba a hangulatba, amit Kodály is átélhetett. Beszéltek is a művek keletkezéséről, amihez eredeti népzenét játszottak.

Szerintem a Székely fonó rendezése túl modern volt, de így is tetszett. Örültem, hogy a népdalok nagy részét már ismertem. Ez olyan jó érzéssel töltött el.”  

 P. Rádhásjám

 

Ahol megtalál minket

 

1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.
Tel.: +36 1 388 8569
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Fenntartónk és működtetőnk:
 

Partnereink

 

 

 

AZ ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGEK NYILVÁNTARTÁSA

Iránytű

Az Észak-Budapesti Tankerületi Központ
információs kiadványa

Óbuda

Újpest

Hivatali órák

Hétfő:      
Kedd:
Szerda:
Csütörtök: 
Péntek:

9 - 17
9 - 16
9 - 17
9 - 16
9 - 15

 

Impresszum

Aelia Sabina AMI
1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.
tel.: +36 1 388 8569

 


Az oldalon megjelenő tartalom az Aelia Sabina AMI és az Aelia Sabina Zeneiskolai Alapítvány tulajdona. Az aeliasabina.hu oldalain megjelenő tartalmak engedély nélküli felhasználása, publikálása jogi következményekkel jár.

 

Maradjunk kapcsolatban

Youtube