„A tételek nem egymás után hangzottak el a koncert első részében, hanem mindegyiből bemutattak érdekes részleteket. Megmutatták, hogy mire gondolhatott a zeneszerző és mire figyeljünk, mi hallgatók… ”A második részben elhangzott a teljes mű. Nekem nagyon tetszett. A második részben már szakértőként hallgattam a művet!”

Margit 13 éves

 

 

 

 

 

„A haza témája szinte végigkíséri a művet, felfedezhettünk cseh népzenei motívumokat, táncokat is. A hangzás nagyon tetszett, bár a rézfúvósok szerintem hangosabban játszottak, mint kellett volna. Szép volt a II. tétel lágy, szerelmes témája is és az Allegro tempójú gyors zárótétel.”

Dávid 13 éves

 

A zenemű: Antonio Vivaldi concerto-i az Óbudai Társaskörben 2017. február 11.

„A Simplicissimus Együttes előadása nagyon tetszett. Különösen a régi korok hangszerei. A négy concertonak mindnek volt címe: Falu, Madarak, Éjszaka és Tengeri vihar. Megfigyelhettük, hogyan érzékeltette a zeneszerző ezeket az élményeket a zenével. Nekem a gamba hangszerjátékos tetszett nagyon, mert minden versenyműben végig hiba nélkül játszott. „

Matei 14 éves

 

„Szerintem a Tengeri vihar versenymű adta vissza leginkább a téma jelentését a zenében. Különösen tetszett a nagybőgő.”

S. Á. 14 éves

 

„Nagyon jó volt élőben is megismerni a tipikus barokk hangszereket. Különösen a csembaló-t. A versenyművekben egymás után felelgetett az énekes a furulya és a zenekar. Nekem a furulyás versenymű tetszett a legjobban, mivel én is fúvós hangszeren játszom. Szerintem az énekes nagyon érzékeltette az Éjszakát, de a vihar nem igazán volt vihar.”

Koppány 14 éves

 

 

„A koncerten nekem a Madarak concerto tetszett a leginkább. Végig pergő, vidám hangulata volt. A zenék tükrözték a darabok hangulatát. Például: a Tengeri viharban sokkal nyomasztóbb zenét hallottam, mint a Madarakban.”

Eszter14 éves

 

„ A Falu téma nagyon jó volt. Vivaldi nagyon vidámara zenésítette meg a paraszti mulatságot. Olyan érzés volt, mintha egy ember életét végig követhettem volt: szomorú jeleneteket mollban, a vidámakat pedig dúrban. Furulya volt  a szólista, ami éppen a parasztok hangszere és nem a nemeseké.”  ….. „Az Éjszaka c. versenyműben olyan lassú volt volt a zene, mintha az éjszaka végtelen hosszúságú lenne.”

Noémi 14 éves

Ahol megtalál minket

 

1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.
Tel.: +36 1 388 8569
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Fenntartónk és működtetőnk:
 

Partnereink

 

 

 

AZ ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGEK NYILVÁNTARTÁSA

Iránytű

Az Észak-Budapesti Tankerületi Központ
információs kiadványa

Óbuda

Újpest

Hivatali órák

Hétfő:      
Kedd:
Szerda:
Csütörtök: 
Péntek:

9 - 17
9 - 16
9 - 17
9 - 16
9 - 15

 

Impresszum

Aelia Sabina AMI
1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.
tel.: +36 1 388 8569

 


Az oldalon megjelenő tartalom az Aelia Sabina AMI és az Aelia Sabina Zeneiskolai Alapítvány tulajdona. Az aeliasabina.hu oldalain megjelenő tartalmak engedély nélküli felhasználása, publikálása jogi következményekkel jár.

 

Maradjunk kapcsolatban

Youtube