A varázsfuvola című operát Mozart írta, amit mi is megnézhettük az Erkel színházban az Opera Kaland alkalmából. Az egész egy kis ismertetővel kezdődött, aztán varázsfuvola nyitányával folytatódott, amit a színpad alatti zenekar adott elő, és ők végigkísérték az előadást is.

 

 

A nyitány után megjelent a színpadon Tamino herceg, akit egy rém üldözött, amit a díszleten furcsa harctéri jelenetekkel, terrortámadásról szóló kisfilmmel ábrázoltak. Nagyon tetszett ez a díszletmegoldás  . A színpadon nem volt látványos berendezés, animációs filmekkel, képes kivetítéssel oldották mag a változó helyszíneket. A legjobban ezek közül a tűz- vízpróba megoldása tetszett.

 Mint minden mesében, ebben is van egy gonosz, aki elrabol egy gyönyörű lányt, és jön a herceg, aki megmenti őt. Tamino herceg azonban Saratstro palotájába érve rájön, hogy valójában egy bölcs, igazságos uralkodó, akitől sokat tanulhat. A próbák kiállásával pedig jobb ember lehet.

A szereplők közül a legjobban a bolondos Papagéno tetszett, mert jól énekelt, találó volt a jelmeze, és a színészi játéka is profi volt.

Az feltűnt, hogy a koloratúr szoprán Éj királynője nehezen ugrott  fel a legmagasabb hangokra a kedvenc áriámban, amikor kitagadta a lányát.

Nagyon tetszett az előadás, úgy elrepült a három óra, hogy észre sem vettem. Sok ária ismerős volt, mert kiskoromban nagyon sokat hallgattam ezt az operát. Örülök, hogy most láthattam is, amit eddig csak elképzelni tudtam.

 

Kovács Kincső

Ahol megtalál minket

 

1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.
Tel.: +36 1 388 8569
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Fenntartónk és működtetőnk:
 

Partnereink

 

 

 

AZ ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGEK NYILVÁNTARTÁSA

Iránytű

Az Észak-Budapesti Tankerületi Központ
információs kiadványa

Óbuda

Újpest

Hivatali órák

Hétfő:      
Kedd:
Szerda:
Csütörtök: 
Péntek:

9 - 17
9 - 16
9 - 17
9 - 16
9 - 15

 

Impresszum

Aelia Sabina AMI
1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.
tel.: +36 1 388 8569

 


Az oldalon megjelenő tartalom az Aelia Sabina AMI és az Aelia Sabina Zeneiskolai Alapítvány tulajdona. Az aeliasabina.hu oldalain megjelenő tartalmak engedély nélküli felhasználása, publikálása jogi következményekkel jár.

 

Maradjunk kapcsolatban

Youtube