A koncerten felvetődött kérdésre „Miért választottam hangszeremet és a zenei tanulást?” Íme néhány válasz:

Fotók a galériában

 

„A mi családunkban a bátyám gitározik. Ő volt a példaképem (még mindig az egy kicsit).

5 évesen is szerettem volna már gitározni, de még akkor nem tudtam a kottát olvasni, ezért előtte szolfézsra jártam. Sokáig elhanyagoltam a szolfézs tanulást és nem értettem: „minek kell a szolfézs?” Most már rájöttem, hogy nagyon is fontos, a zene megértéséhez ad segítséget. Amikor hazamegyek az iskolából, már alig várom, hogy gitározhassak. A zenében a hangszerek egyedi hangját kedvelem a legjobban. Ha lehetne, minden hangszert kipróbálnék! Szeretnék egy híres zenész, vagy zenetanár lenni!

Engem ösztönzött az előadás és próbálok minél többet gitárt és szolfézst tanulni.”

Boglárka – 12 éves tanuló

 

„ 4 éves koromtól foglalkoztat a zene, már az óvódában, majd az iskolában kezdtem el tanulni. Én úgy gondolom, hogy a csellónak gyönyörű hangja van és a legszebb hangszer. Tanáraim szerint, családom és maga  szerint is művész-lélek vagyok, mert érzékenyen tudok a világra reagálni. Mindenképpen valamilyen művészeti iskolában szeretnék majd továbbtanulni. A rajzolás és a zene között még nem döntöttem.”

 

Ája  12 éves tanuló

 

„Én azért kezdtem el hegedülni, mert nagyon megtetszett a hangszer. Szeretem a szerepléseket is és legfőbb célom, hogy országos versenyre is eljuthassak. A zenei továbbtanuláson is gondolkodom, de még nem döntöttem.”

Botond 12  éves tanuló

 

 

„Voltam egy koncerten, ahol egy zongora tanár és tanítványai arról beszéltek, hogy ők hogyan kezdték el a zenetanulást és miért tanulják. Én is elgondolkodtam ezen a kérdésen. Én azért kezdtem el zenélni,mert az én iskolámban volt egy karácsonyi koncert, ahol sok osztálytársam muzsikált. Én irigyeltem őket, hogy tudnak valamilyen hangszeren játszani. Ezért én is elkezdtem a zenetanulást. Nekem fontos a zene, mert amikor a hangszeremen játszom, akkor az nekem egy megnyugtató érzés. Célom, hogy felvegyenek a konzervatóriumba.”

Orsi  13 éves tanuló

 

 

„Nemrég egy olyan koncerten vehettem részt, ahol két, velem egy korú  zongoravirtuóz tanulót ismerhettem meg. Nagyon inspiráló volt hallgatni ahogyan játszottak a hangszeren. Az előadást vezető tanár feltett nekünk közönségnek egy kérdést: „Miért is szeretünk zeneiskolába járni?”Sok gondolkodás után arra jutottam, hogy azért, mert zenélni öröm. Kiadhatod benne a bánatodat, szorongásodat, de az örömödet is. Nagyon egyetértettem a tanárral, aki azt mondta, hogy  hozzánk közel áll a romantikus zene, mert tele van szenvedéllyel, bele tudjuk élni magunkat. Összességében nagyon elgondolkodtató és szép volt a műsor.”

Csenge – 14 éves tanuló

 

 

„Egy különleges zeneórán vettem részt nemrégen a zeneiskolában. Egy zongora tanár beszélt saját hangszer tanulási élményeiről. Lenyűgözött, hogy gyerekként képes volt felkelni nagyon korán minden nap és gyakorolt még iskola előtt 2 órát, hogy felzárkózzon a társaihoz. Érdekesek voltak az elhangzott zenedarabok is, amit a tanulók és a tanár úr játszott nekünk. Én is elgondolkodtam, hogyan kezdtem zongorázni tanulni. Amikor hangszert kellett választani, rögtön azt mondtam: zongorázni szeretnék. Akkor még nem tudtam, de ma már látom, hogy bölcs döntés volt. A zongora egy nagyon sokszínű hangszer. Mindenféle stílusú és műfajú zene játszható rajta. Azért jó zenét játszani, vagy hallgatni, mert elgondolkodtat és megnyugtat.”

Gergő – 15 éves tanuló

 

 

                                                                                   

Ahol megtalál minket

 

1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.
Tel.: +36 1 388 8569
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitvatartás:
Hétfő - péntekig: 9.00 - 19.30

Térítési díjak befizetésével
kapcsolatban:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Fenntartónk és működtetőnk:
 

Partnereink

 

 

 

 


 

"Sasfiókák" pályázat

Beszámoló

Képzőművészeink tanulmányútját a 

támogatta.

AZ ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGEK NYILVÁNTARTÁSA

Iránytű

Az Észak-Budapesti Tankerületi Központ
információs kiadványa

Óbuda

Újpest

Hivatali órák

Hétfő:      
Kedd:
Szerda:
Csütörtök: 
Péntek:

9 - 16
9 - 16
9 - 16
9 - 16
9 - 14

 

Impresszum

Aelia Sabina AMI
1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.
tel.: +36 1 388 8569

 


Az oldalon megjelenő tartalom az Aelia Sabina AMI és az Aelia Sabina Zeneiskolai Alapítvány tulajdona. Az aeliasabina.hu oldalain megjelenő tartalmak engedély nélküli felhasználása, publikálása jogi következményekkel jár.

 

Maradjunk kapcsolatban

Youtube